De Finse Kota2018-08-06T14:57:57+02:00

DE FINSE KOTA

HELEMAAL ONTSPANNEN IN SCANDINAVISCHE SFEREN: VERBINDING, RUST EN GEZELLIGHEID IN EEN ORIGINELE FINSE KOTA VAN DUURZAAM ARCTISCH GRENEN.

FINSE KOTA’S (SPREEK UIT :KOTTA)  ZIJN PRACHTIGE, AMBACHTELIJKE FINSE BLOKHUTTEN, DIE ZIJN ONTWORPEN IN NAVOLGING OP DE EERSTE ‘TEE-PEE’ ACHTIGE ONDERKOMENS VAN DE SAMEN.

De Samen zijn een eeuwenoud nomadisch volk, levend van de visvangst en trekkend met hun rendierenkuddes door dit prachtige, maar in de winter zeer koude gebied, Lapland.

De Finse Kota’s zijn afgeleidt van deze oeroude tee-pee.

De rendierenhuiden, die zorgden voor de onontbeerlijk isolatie werden vervangen door houten delen van arctisch, langzaam gedroogd grenenhout.

Reizigers en toeristen kunnen er uitrusten, eten en zelfs slapen.

De 6, 8 of 10 hoekige vorm zorgt voor een intieme en verbindende sfeer.  Men kijkt elkaar niet recht in de ogen aan, wat velen als erg prettig ervaren.

Zou dit ook de reden zijn waarom vele natuurvolkeren zoals de Indianen en de Inuit deze vormen gebruikten?

De kota heeft door de 45mm dikke wanden, en de gebruikte houtsoort Fins grenen, een hoge isolatiewaarde, waardoor u kunt genieten van een heerlijke plek in uw tuin of op uw bedrijf tijdens alle seizoenen.

Ook de architectuur speelt hierbij een rol, een relatief klein deurtje als ingang, het taps toelopende dak met ontluchtingsklep annex rookafvoer en de dubbel beglaasde ramen zorgen ervoor dat u ook ’s winters heerlijk kunt genieten.

Het grenenhout is kwalitatief vele malen duurzamer dan het vurenhout waar doorgaans de meeste tuinhuizen en blokhutten van geproduceerd zijn.

Met een speciaal verkrijgbare Finse impregnant en een Finse beits, voorziet u de kota van optimale bescherming tegen weersinvloeden em kunt u uw kota in elke gewenste kleur beitsen.  Het rondlopende dak heeft een grote overstek, die de wanden en de ramen beschermt. Dit alles resulteert in het perfecte tuinhuis.

De luxe afgewerkte kota’s die UwFinseKota.nl levert, worden al meer dan 16 jaar geproduceerd door de eerste ambachtelijke leverancier van kota’s uit Fins Lapland.

Dit familiebedrijf heeft jarenlange ervaring.  U ziet deze ervaring terug in hun producten, deze zijn van ongekende kwaliteit en afwerking. Daarom kiest UwFInseKota voor de Finse kota van deze fabrikant.

Er zijn meerdere kota’s op de markt gekomen, maar geen enkele is zo mooi afgewerkt en van sublieme kwaliteit, als deze oerdegelijke, romantische kota’s.waar u jarenlang plezier van heeft!

De Finse kota is in diverse uitvoeringen en maten te verkrijgen. De grillkota met of zonder Laplandinventaris, de saunakota, een gecombineerde kota en natuurlijk een lege kota, die u in kunt richten zoals u dat bedacht heeft.

Kom gerust langs voor een vrijblijvend bezoek, wij steken graag het vuur voor u aan.

EEN ECHTE LAPLANDBELEVENIS!

Nederland 0164-820233

België 0031-164-820223