Avontuur centraal op Scandinavië  Markt Schokland 2013

Het voormalig eiland Schokland in de Noordoostpolder is 20 en 21 april 2013 voor de  derde maal het decor voor de Scandinavië Markt. De markt wordt georganiseerd  door Museum Schokland en vindt plaats in en   rondom de kerk uit 1834 en de  houten museumgebouwen, wat meteen al bijdraagt aan een Scandinavische  uitstraling. Dit jaar is het   marktterrein fors uitgebreid om plaats te maken voor avontuurlijke activiteiten.

Scandinavische  landen hebben een magische aantrekkingskracht op   avontuurlijke reizigers. De  Scandinavië Markt is een goed startpunt   voor een vakantie naar het noorden. Tal  van organisaties geven acte de   présence met een  groot  aanbod avontuurlijke  reizen en   emigratiemogelijkheden. Van sledetochten en visvakanties tot    noorderlicht spotten en kanovaren. Op de markt is genoeg te doen om het   Noordse  buitenleven te ervaren. Kinderen kunnen de terp afsleeën,   klauteren op een  gletsjerwand, Zweedse pannkakor bakken en schaatsen op   een ijsbaan (in april!).  Er is een heus Vikingkampement , er zijn   rendieren, töltende IJslanders, 2 roedels husky’s en het  traditioneel “Träslöjd” vakmanschap is te   zien.

De markt is  een hotspot voor de Scandinavië liefhebber. In de   Kaffeestugan kan genoten worden van de traditionele  Zweedse fika,   muzikaal omlijst door Noorse  volksmuziek en Nickelharpa klanken.

Er zijn  circa 60 stands met typisch Scandinavische producten variërend van antieke  meubelen, woonaccessoires, literatuur,   Saami sieraden, vilt en wol van het Gotland Pelsschaap, elandleer,   natuurverf, culinaire producten, Noorse truien, inspirerend Scandinavisch  design en nog veel meer. En verder  alles voor het avontuurlijke buitenleven zoals Tentipi tenten,  buitenkooktoestellen, rendiervachten  etcetera.

Kijk op http://www.scandinaviemarkt.nl  voor het volledige programma en productaanbod.