Hygge, een bijzonder woord uit Denemarken

 

In Denemarken hebben ze een prachtig woord voor een gevoel dat in het Nederlands moeilijk te vertalen is :”Hygge” (spreek uit:”Hyoo-ge”)

Het lijkt nog het meest op “gezelligheid”, maar toch is dat niet de hele lading van dit prachtige Oud-Noorse woord voor “welzijn”.

 

Wat betekent Hygge?

 

Hygge is een gevoel van welbehagen, gezelligheid, warmte en veiligheid met vrienden, familie, buren en bekenden.

Kaarsjes aan, vuurtje aan, muziek, lekker eten,drinken, lachen, verbonden,-en geborgenheid, dat is zo ongeveer wat Hygge is. Binnen of buiten, winter of zomer, dat maakt niets uit. Waardevolle tijd doorbrengen in gezellige sferen, dat is voor de Denen (en de Scandinaviërs in het algemeen) ontzettend belangrijk.

Zou het door de Hygge zijn dat Denemarken het gelukkigste land ter wereld is? 

 

Stoken, bakken, grillen en BBQ-en, Hygge in een Finse grillkota. 

 

HYGGE-TUINHUIS-fINSEKOTA

 

Wat is er heerlijker dan gezellig met vrienden en familie een vuurtje stoken in de Finse Kota? Persoonlijk vinden wij deze periode van het jaar en de winter het allerfijnst. Lekker languit op een rendierenvel, knapperend vuurtje aan en/of heerlijk de BBQ. Van Dutch Oven tot een spit, kokkerellen in een Finse Kota is echt geweldig. 12 maanden per jaar feest in eigen tuin. Weer en wind deren u niet meer én u hoeft niet meer de deur uit. Uw vrienden, gasten en familie zullen aangenaam verrast zijn.

UwFinseKota.nl gaat binnenkort een mobiele versie krijgen en zal alleen gaan over de Finse Kota en het Victoria tuinhuis/prieel, waar u ook in kunt BBQ-en. Onze nieuwe site www.Scandivik.nl is in aanbouw en wordt uitgebreid met loghuizen, barrels, campingpods en natuurlijk een webshop!